Cum să-ți decorezi biroul de acasă: 5 idei deosebite

Indiferent dacă muncești ocazional din confortul propriului cămin sau jobul tău se desfășoară integral de acasă, ai nevoie de un spațiu dedicat pentru lucru. Însă, nu este suficient un loc separat de restul locuinței pentru activitățile profesionale, ci îți trebuie un birou în adevăratul sens al cuvântului unde să poți fi productiv, creativ și relaxat. Amenajarea unei zone confortabile, în care cele opt ore de muncă să fie petrecute într-un mod eficient, este absolut necesară pentru că nu poți avea rezultate bune într-un mediu dezorganizat. Biroul de acasă trebuie să te inspire, să-ți crească atenția, concentrarea și randamentul. În același timp, el trebuie să-ți ofere liniște și armonie. Pentru asta, este indicat să-l decorezi într-un mod deosebit, care să-ți reflecte personalitatea. Iată câteva idei care-ți pot fi de ajutor:

1.   Folosește culori neutre

Schema cromatică poate avea un impact extrem de puternic asupra productivității și dispoziției tale. Întrucât vorbim despre o zonă unde ai nevoie de concentrare ar fi indicat să te îndrepți către culori neutre. Nuanțele de gri, bej, cream, maro, alb sau negru sunt flexibile și adaptabile. Nu uita, însă că și ele au tonuri și subtonuri; de exemplu, bejul poate avea un subton de somon, care oferă o atmosferă stimulantă. Ideal ar fi să mergi pe o variantă neutră, în general, și pete de culoare–roșu, albastru, verde–cunoscute pentru creșterea activității mentale.

2.   Adaugă câteva plante sau ghivece

Amplasate în mod strategic, în locurile cele mai vizibile din încăpere, plantele sau ghivecele cu flori pot crea o atmosferă foarte prietenoasă. Indiferent că sunt plante decorative artificiale sau flori naturale, important este să te bucuri de ceva verde, care să-ți însenineze fiecare zi. Amintește-ți că și când ești la birou trebuie să fii binedispus, oricât de serioasă ar fi munca pe care o desfășori.

3.   Pune un ceas mare pe perete

Ceasul este o decorațiune de birou clasică, dar foarte utilă. Pe lângă faptul că te ajută să păstrezi noțiunea timpului, ai posibilitatea să-l transformi și într-un accesoriu nonconformist. Alege un ceas modern, cu o formă inedită sau un design ieșit din comun, care să constituie piesa de rezistență a biroului tău și să atragă atenția în mod inevitabil.

4.   Optează pentru tablouri cu interesante citate motivaționale

Câteva tablouri care scot în evidență anumite citate motivaționale te pot ajuta să-ți crești productivitatea și să fii mai creativ. Când vine vorba despre muncă, cu toții avem zile frumoase sau mai puțin plăcute, așa că unele mesaje cu impact puternic ne pot ajuta să depășim mai ușor anumite stări. Dat fiind faptul că lucrezi singur și că nu ai oameni în jur care să te impulsioneze, poți alege să-ți afișezi în zona de lucru câteva citate, texte ori lecții de viață care să te stimuleze și să-ți ofere energia de care ai nevoie în fiecare zi.

5.   Amplasează pe podea un covor interesant

Cum poți să destinzi puțin atmosfera apăsătoare a acestei încăperi? Una dintre cele mai simple modalități este să alegi un covor inedit, care să transforme spațiul într-unul mult mai cald și primitor. Sunt indicate modelele dreptunghiulare, cu forme geometrice, sau cele rotunde, uni, ușor de amplasat pe mijlocul încăperii. Orientează-te spre nuanțe simple, precum baby blue, alb ori bej și evită culorile puternice, potrivite mai degrabă altor zone din locuință. Totuși, trebuie să păstrezi un spațiu productiv, care să te îndemne să lucrezi cu spor.

Munca de acasă reprezintă visul oricărei persoane. Însă, chiar dacă te gândești că poți lucra mai bine din confortul casei tale și că scapi de rutina drumului până la serviciu, în realitate, totul reprezintă o mare provocare. Nu este simplu să îți găsești motivația în fiecare zi, să fii productiv sau să muncești pe cont propriu. De aceea, este indicat să-ți decorezi biroul într-un mod cât mai interesant și captivant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.