10 locații de vis pentru vacanțe de neuitat

Plăcerea de a călători reprezintă una dintre marile bucurii ale vieții, iar atunci când este însoțită de libertatea unei vacanțe, se creează amintiri de neuitat, din locuri exotice, pline de frumusețe. Iată câteva sugestii pentru destinații turistice de vis:

Veneția

Faimosul oraș lagună din nordul Italiei este un muzeu în aer liber, unde turiștii se pot plimba cu gondole romantice și vizitează monumente celebre, precum basilica San Marco, Palatul Dogilor, Ca’ d’Oro sau Palatul Grassi. O vacanță la Veneția în timpul carnavalului este o experiență spectaculoasă, pe care orice om trebuie s-o trăiască măcar o dată-n viață.

Portofino

Tot în Italia, dar pe Riviera Italiană, se află un oraș turistic vestit pentru atracția pe care o are asupra oamenilor faimoși din toată lumea, mai ales vedete de cinema. Yachturile luxoase, farmecul pitoresc al orășelului vechi, plajele liniștite și podgoriile cu vinuri alese sunt câteva dintre atracțiile minunatului Portofino, perla Rivierei italiene.

Kotor

Un golf splendid înconjurat de stânci și scăldat de apele turcoaz ale Mării Adriatice, Kotor este cea mai cunoscută stațiune turistică din Muntenegru. Totodată reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri pentru o vacanță totală, cu plaje, navigație, alpinism, trasee istorice și culturale.

Barcelona

Celebrul oraș catalan este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, datorită frumuseții naturale și locurilor sale faimoase: Catedrala Sagrada Familia, Fântâna de la Montjuic, Muzeul Picasso, Parc Guell. O metropolă plină de viață, unde oamenii sunt ospitalieri, iar culorile, sunetele și aromele se împletesc într-o experiență turistică de neuitat.

Tunis

Munte și mare, mix de civilizații, istorie și modernitate, astfel se poate descrie capitala tunisiană, un superb oraș-port din nordul Africii, de pe malul Mării Mediterane. Principalele atracții turistice sunt amfiteatrul roman El Djem, Muzeul Bardo, Marele Erg Oriental, Cartagina, Kairouan, Mănăstirea Ribat, Plajele Djerba și Hammamet.

Miami

Denumit Casablanca Americii pentru farmecul său cosmopolit, celebra stațiune din Florida este unul dintre cele mai vizitate orașe nord-americane. Sunt disponibile curse de avion București – Miami pe diferite aeroporturi din România, pentru relaxare pe plajele superbe și excursii în Art Deco Historic District, Muzeul și grădinile Vizcaya, Parcul național Everglades sau cartierul cubanez Mica Havana.

Singapore

Singapore este un stat-oraș insular, faimos prin istoria sa tumultoasă, diversitatea etnică impresionantă și viața de noapte colorată. Turiștii găsesc aici atracții unice, precum Singapore Flyer, cartierele Little India și Chinatown, Night Safari, Cheiul Clark, Gardens by the Bay și insula artificială Sentosa.

Rio de Janeiro

Cel mai cunoscut oraș brazilian este faimos pentru carnavalul său, pentru plaje, distracție și o natură minunată, ce combină peisajele montane și marine. Cele mai cunoscute atracții turistice sunt stânca Sugar Loaf, statuia gigantică Cristo Redentor,  Parcul Național Tijuca, Escadaria Selarón, cartierul Santa Tereza, Quinta da Boa Vista, Insula Paquetá, Plajele Copacabana, Ipanema și Leblon.

Sydney

Celebrul oraș australian este o metropolă fascinantă, ce găzduiește unul dintre cele mai frumoase porturi turistice din lume. Principalele obiective turistice sunt clădirea Operei, Sydney Harbour Bridge, Grădina Botanică Regală, Clădirea Reginei Victoria, Rezervația Barangaroo și plajele ideale pentru surf și sporturi nautice: Bondi, Tamarama, Bronte, Coogee.

Honolulu

Capitala Hawaii este un adevărat paradis tropical unde turiștii sunt impresionați de frumusețile naturale ale plajelor Waikiki, Kailua, Ko Olina. Printre cele mai cunoscute locuri de vizitat în Honolulu sunt Palatul de vară al Reginei Emma, USS Arizona Memorial din Pearl Harbour, Puaa Oahu, Grădina Botanică și cea zoologică, zona vulcanică Diamond Head, Turnul Aloha.

Sugestiile de locații mirifice pentru concediu pot continua cu alte destinații turistice, iar fiecare călător are ocazia să descopere micul său paradis de vacanță, pentru un sejur memorabil, în locuri exotice și pline de frumusețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.