Beneficiile lăptișorului de matcă. Cum și de ce este bine să-l consumi?

Denumit și „elixirul tinereții”, lăptișorul de matcă și-a câștigat denumirea de hiperaliment, asigurând organismului toți nutrienții de care are nevoie. Astfel, această substanță vâscoasă secretată de albine devine cel mai complet și cel mai puternic aliment cunoscut de om.

De culoare alb-gălbui, „laptele albinelor”, așa cum mai este cunoscut, are un gust acrișor și astringent, un aspect perlat și se consumă în mod diferit față de celelalte produse apicole, ținându-se sub limbă până când se dizolvă complet. Dacă vrei să descoperi mai multe despre acest hiperaliment și despre beneficiile sale, te invităm să parcurgi rândurile următoare, dedicate acestui elixir al tinereții.

Beneficiile lăptișorului de matcă

Beneficiile consumului de lăptișor de matcă sunt numeroase și deloc surprinzătoare, având în vedere compoziția nutritivă atât de complexă a acestui aliment. Exact această bogăție de vitamine și de nutrienți conferă lăptișorului de matcă proprietățile unui medicament minune, recomandat pentru nenumărate afecțiuni. Iată care sunt cele mai de preț beneficii ale consumului acestui hiperaliment:

Este un puternic antiinflamator – datorită antioxidanților din compoziția sa, curele cu lăptișor de matcă ajută la diminuarea inflamațiilor și a stresului oxidativ.

Este un elixir al tinereții – și nu este doar un mod de a spune, căci lăptișorul de matcă are capacitatea de a crește longevitatea, dar și de a îmbunătăți fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei.

Are proprietăți antibacteriene – acestea grăbesc vindecarea rănilor prin creșterea migrației celulelor din țesutul conjunctiv, producătoare de colagen. Astfel, lăptișorul de matcă are o contribuție importantă în sănătatea și frumusețea pielii.

Susține activitatea cerebrală – prin protecția pe care o oferă țesutului nervos, consumul de lăptișor de matcă ajută la îmbunătățirea memoriei și ajută la diminuarea riscului apariției bolii Alzheimer.

Acționează asupra colesterolului crescut – administrarea lăptișorului de matcă duce la creșterea nivelului colesterolului bun și la scăderea celui rău, prevenind astfel apariția aterosclerozei, a infarctului și a accidentului vascular cerebral.

Este indicat în caz de diabet – lăptișorul de matcă are rol în reglarea nivelului de glucoză din sânge în cazul persoanelor cărora li s-a administrat acest remediu.

Diminuează simptomele sindromului premenstrual – acest hiperaliment aduce beneficii și în cazul sindromului premenstrual, atâta vreme cât sunt administrate câte 1000 mg pe zi, până la încheierea a două cicluri menstruale.

Întărește sistemul imunitar – lăptișorul de matcă este un adevărat cocktail de nutrienți și vitamine, cu rol în sporirea puterii de apărare a organismului împotriva agenților patogeni, precum bacteriile și virușii, a radicalilor liberi și a factorilor de mediu.

Previne stările de răceală și gripă.

Crește rezistența la efort fizic și intelectual.

Previne bolile neurodegenerative grație conținutului de antioxidanți.

Protejează ficatul.

Stimulează producția de colagen.

Protejează pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Reduce primele semne ale îmbătrânirii.

Cum se administrează lăptișorul de matcă?

În așa fel încât curele cu lăptișor de matcă să își poată dovedi numeroasele beneficii asupra organismului pe termen lung, este recomandat consumul acestui hiperaliment în cure regulate de câte 6 săptămâni. Acesta va avea un efect tonic, oferind o stare de bine vizibilă.

Dacă administrarea lăptișorului de matcă se face intern, acesta se va administra dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun, sublingual, până ce se dizolvă complet. Pentru copii este recomandată administrarea a 0,5-1 g pe zi, iar la adulți 1-2 g pe zi. În cazul lăptișorului de matcă omogenizat în miere 2%, acesta se va administra astfel: 1-2 lingurițe pe zi la copii și 1-2 lingurițe pe zi la adulți, deopotrivă.

În ceea ce privește administrarea externă, extractul de lăptișor de matcă este folosit în prepararea cosmeticelor pentru ten sau păr. Acesta acționează excelent în tratarea unor boli de piele, luptă împotriva ridurilor și ajută la normalizarea secreției de sebum.

De ce este bine să consumi lăptișor de matcă?

Fiind un aliment-minune, lăptișorul de matcă 100%, recoltat din stup, îți oferă numeroase motive pentru al consuma în beneficiul tău. Excelent protector al sistemului imunitar și al sistemului nervos, consumul de lăptișor de matcă îmbunătățește considerabil nivelul energetic, reduce nivelul colesterolului din sânge și întârzie procesul de îmbătrânire.

Prin urmare, cu atât de multe avantaje pentru sănătate, lăptișorul de matcă este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru starea ta generală de bine și pentru prevenirea celor mai diverse afecțiuni sau boli.

Dacă au reușit să te uimească numeroasele beneficii ale lăptișorului de matcă, îți sugerăm să încerci produsele de la Apiland, căci aici vei găsi cea mai variată gamă de produse apicole din România, inclusiv mult doritul elixir al tinereții! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.