Cristian Onețiu și Business Mentors transformă Tinerii în arenă în antreprenori de succes

În cadrul proiectului dezvoltat de „Vreau să fiu Antreprenor” și „Insights”, Cristian Onețiu și Business Mentors transformă Tinerii în arenă în antreprenori de succes

· În urma finalei live online din 27 aprilie, 7 dintre cele mai bune proiecte prezentate de elevi și studenți vor primi finanțare de la antreprenori cu experiență

Conform studiului Insights PulseZ, doi din trei tineri la nivel național au apetit pentru antreprenoriat. Dar, cum drumul de la o idee de afacere la dezvoltarea sa și transformarea într-un business profitabil necesită experiență, o bună cunoaștere a domeniului și a pieței și crearea unui plan riguros, nu este întotdeauna ușor de parcurs. De aceea, programul Tineri în arenă realizat de „Vreau să fiu Antreprenor” și „Insights” cu sprijinul Business Mentors (BM) vine în ajutorul elevilor și studenților cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, cărora le oferă informațiile necesare și accesul la antreprenori experți, pentru a construi un business de succes.

Cristian Onețiu, creatorul programului și comunității Business Mentors, împreună cu cu întreaga comunitate BM, se implică atât la nivel de selecție, cât și în formarea și educarea participanților celei de-a doua ediții a programului „Tineri în arenă”. Dintre cei care s-au înscris cu o prezentare video de 90 de secunde a ideii lor de afacere, în această etapă au fost selectați 15 din orașele București, Galați, Oradea, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Constanța. Ei beneficiază acum de un proces de mentoring împreună cu 15 antreprenori, învață să construiască un plan de business pentru afacerea lor și se pregătesc pentru finala live din 27 aprilie, de la ora 18:00. Aceasta va avea loc online, pe pagina de Facebook „Tineri în arenă”.

 „Cei care au muncit cu antreprenorii dedicați din comunitatea noastră vor rezuma într-o prezentare de 3 minute toate cunoștințele și modul de implementare a proiectului. Ca jurat, eu urmăresc să văd realismul ideii, impactul social, implicarea alături de mentor și ușurința de a lucra cu el ca mentee. La fel de importante sunt motivația, abilitățile de prezentare, claritatea problemei și a soluției dezvoltate, cea a modelului de business, și, nu în ultimul rând, potențialul de scalare a afacerii”, spune Cristian Onețiu care, alături de ceilalți 3 jurați, Dragoș Petrescu, Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan, va decide cele 7 afaceri câștigătoare care vor primi finanțare.

La rândul său, Program Manager Business Mentors Remus Bălan, care coordonează procesul de mentorat al tinerilor, spune că implicarea sa și a comunității are ca scop sprijinirea ecosiststemul antreprenorilor din România. „Tinerii noștri au idei foarte valoroase, ei sunt viitorul, dau dovadă de multă hotărâre în ceea ce vor să facă, sunt entuziasmați, iar ceea ce le lipsește acum este educația antreprenorială. Aceste cunoștințe, despre cum să privească la început de drum, ce pași sunt esențiali înt-o afacere de succes, dar și cum să înțeleagă perspectiva investitorilor, a publicului țintă și a pieței – toate acestea le vor învăța de la noi”.

Alin Claudiu Apostu, gazda și organizatorul „Tinerii în Arenă” subliniază importanța unui astfel de demers în România și cât de mult înseamnă pentru tinerii cu aspirații spre acest domeniu să poată beneficia de mentori și să își vadă un vis împlinit și o idee transformată într-o afacere. „Avem tineri în program foarte motivați și suntem aici să îi susținem pentru a-și transforma energia și ideile lor în realitate. Acesta este planul concret pentru cei 15 tineri cu care lucrăm, dar misiunea noastră este mai amplă decât atât. Vrem să punem în evidență latura nevăzută a antreprenorialului și să arătăm realitatea antreprenorială care, dincolo de succes înseamnă multă muncă, riscuri, perseverență, eșec, sacrificii și timp investit. Facem asta prin a aduce în prim-plan niște antreprenori de succes care pot fi modele pentru generația Z și care se implică, prin mentorat, în businessurile tinerilor din România.”

Programul „Tineri în arenă” își propune o desfășurare pe termen lung, în două etape anuale. Prima ediție a avut loc în toamna anului 2020 și a adus împreună peste 1800 de tineri dornici să afle care sunt provocările antreprenoriatului și cum să atragă atenția și ajutorul investitorilor. Cei care vor să se înscrie pentru următoarul modul pot afla mai multe informații pe https://vsfa.ro/tinerii-in-arena/.

Vreau să fiu Antreprenor este un program național care își propune să promoveze gândirea și acțiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România. Desfășoară conferințe în țară (peste 250 evenimente până acum, începând din 2013), deține 10 comunități locale de tineri care creează și implementează proiecte locale, iar impactul lor a depășit 32.000 de tineri.

Misiunea Insights este aceea de a sprijini organizațiile să se dezvolte prin potențialul și creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali și inovativi tineri din România. Insights a organizat 9 bootcampuri până acum, iar proiectul a primit în 2019 premiul la categoria Top 10 Programe Globale pentru dezvoltare ecosistem de inovație de la ITU, Agenția Națiunilor Unite pentru Informații și Telecomunicații.

Business Mentors este primul program care formează mentori și pune bazele unei comunități de business. Are ca obiective formarea unei noi generații de mentori, dintre antreprenorii care au acumulat deja experiență în afaceri, sprijinirea activă a ecosistemului antreprenorial din România, în noul context economic, și remodelarea mediului de afaceri.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și șefii de companii din mediul de business privat. Proiectele RBL sunt inițiate și dezvoltate pe bază de voluntariat de cei peste 200 de membri, antreprenori și executivi de top din România.


Comunicat de presă furnizat și asumat de Fabrica de PR

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.