LIVE UPDATE VIDEO SUA: Congresul dezbate punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

Portivit Agerpres:

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi, relatează AFP.
 

* UPDATE 14.01 ORA 02,12  VIDEO SUA: ''Nimeni nu este mai presus de lege'', afirmă Nancy Pelosi

 

“Nimeni nu este mai presus de lege”, a afirmat miercuri seară preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, după punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru “incitare la insurecţie” asupra Capitoliului la 6 ianuarie, notează AFP.

President Trump has proven he is a clear and present danger to our American democracy. He must be impeached and removed from office. pic.twitter.com/5WvQIDG4eK— Nancy Pelosi (@SpeakerPelosi) January 13, 2021

 

* UPDATE 14.01 ORA 01,36  VIDEO SUA: Trump îi îndeamnă pe americani la unitate, trece sub tăcere punerea lui sub acuzare

 

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a lansat miercuri seară un apel la unitate, afirmând că violenţa “nu îşi are locul” în America, transmite AFP.

pic.twitter.com/FIJbvCYGJ6— The White House (@WhiteHouse) January 13, 2021
“Niciunul dintre adevăraţii mei partizani nu ar putea fi favorabil violenţei politice”, a declarat el într-o înregistrare video în care nu se referă deloc la recenta punere sub acuzare de către Congres pentru că a încurajat asaltul simpatizanţilor săi asupra Capitoliului.

 

* UPDATE 14.01 ORA 00,04  SUA: Imposibil ca Trump să fie judecat înainte de plecarea lui de la Casa Albă (Mitch McConnell)

 

Mitch McConnell a subliniat, într-un comunicat dat publicităţii, că ar fi mai bine ca Congresul să îşi petreacă următoarele şapte zile facilitând o inaugurare în siguranţă şi un transfer ordonat al puterii.

 

* UPDATE 13.01 ORA 23,48  SUA: Trump pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, al doilea “impeachment” istoric

 

Preşedintele american, Donald Trump, a fost pus sub acuzare miercuri în Camera Reprezentanţilor, al doilea “impeachment” istoric cu o săptămână înainte de sfârşitul mandatului său care se încheie în confuzie şi într-un climat de tensiune extremă, notează AFP.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, s-a pronunţat pentru “impeachment” cu 232 voturi faţă de 197 împotrivă.
 

 

* UPDATE 13.01 ORA 23,27  VIDEO SUA: Majoritatea democrată din Camera Reprezentanţilor a votat pentru destituirea preşedintelui Trump

 

Camera Reprezentanţilor a obţinut voturile necesare punerii sub acuzare a preşedintelui Trump, anunţă AFP.

 

 

* UPDATE 13.01 ORA 23,02 SUA: Camera Reprezentanţilor a început votul pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

 

Camera Reprezentanţilor a început votul privind punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump, pentru “incitare la insurecţie” în cursul asaltului partizanilor săi asupra Capitoliului la 6 ianuarie, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

 

* UPDATE 13.01 ORA 22,51  A doua procedură de destituire împotriva lui Donald Trump în curs de a fi decisă de Camera Reprezentanţilor

 

Camera Reprezentanţilor dezbate miercuri o nouă punere sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care ar putea intra în istorie ca singurul preşedinte american care a fost supus de două ori unei proceduri de destituire, scrie AFP.

După cum prevede Constituţia, Congresul îl poate revoca pe preşedinte (sau vicepreşedinte, judecătorii federali etc.) în cazurile de “trădare, corupţie sau alte infracţiuni şi delicte majore”.

 

* UPDATE 13.01 ORA 22,32 SUA: Şeful senatorilor republicani, Mitch McConnell, nu a exclus să voteze pentru destituirea lui Trump

 

Liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a afirmat miercuri că nu a luat o decizie finală în legătură cu votul său pentru destituirea preşedintelui Donald Trump, transmit Reuters şi AFP.

 

 

Foto: (c) JIM LO SCALZO/EPA

“Nu am luat o decizie finală cu privire la modul în care voi vota”, a spus McConnell într-un mesaj către colegii săi republicani, adăugând că va asculta argumentele legale prezentate Senatului după ce Camera Reprezentanţilor va vota pentru destituirea lui Trump.

 

* UPDATE  13.01 ORA 22,02  VIDEO Kevin McCarthy:Punerea sub acuzare a lui Trump atât de aproape de încheierea mandatului său ar fi ''o eroare''

 

 

O punere sub acuzare a lui Donald Trump cu o săptămână înainte de încheierea mandatului său ar fi “o eroare”, a …

Integral pe www.agerpres.ro:
LIVE UPDATE VIDEO SUA: Congresul dezbate punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.