Federaţia Sanitas “somează” Guvernul să îşi respecte promisiunile făcute salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială

Portivit Agerpres:

Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas a luat act de intenţia Guvernului României de a bloca pentru salariaţii din sănătate şi asistenţă socială orice posibilitate de a beneficia de drepturile legale privind majorarea salariilor şi solicită respectarea promisiunilor făcute, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

“Biroul Executiv al Federaţiei SANITAS, întrunit în şedinţă extraordinară, astăzi, 29 decembrie 2020, a analizat proiectul Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, aflat în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.(…) Biroul Executiv a luat act de intenţia vădită a Guvernului României de a bloca, pentru salariaţii din sănătate şi asistenţă socială, orice posibilitate de a beneficia de drepturile legale, în condiţiile în care aceşti salariaţi se află în prima linie a luptei pandemice de mai bine de 10 luni şi vor continua lupta şi în anul 2021, expunându-se pe ei şi familiile lor la riscuri enorme care deja au dus la decesul a peste 70 de salariaţi”, se menţionează în comunicatul postat pe Facebook.

Sindicaliştii semnalează că, din textul proiectului legislativ, reiese intenţia Guvernului de a bloca aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare 153/2017 pentru categorii importante de angajaţi din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. În consecinţă, personalul tehnic-administrativ şi de deservire (TESA), infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, asistenţii sociali, salariaţii cu cele mai mici venituri din cele două sisteme, nu vor putea beneficia de dreptul legal de creştere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021.

De asemenea, proiectul de ordonanţă limitează veniturile salariaţilor cel mult la nivelul lunii decembrie 2020 ceea ce face imposibilă raportarea sporurilor şi a orelor de gardă la salariul aflat în plată, subliniază sindicaliştii.

“În aceste condiţii, Federaţia SANITAS din România somează public Guvernul proaspăt instalat să îşi respecte promisiunile făcute salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială în toată perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, indiferent în ce poziţie s-au aflat actualii reprezentanţi guvernamentali în acea perioadă. De asemenea, atrage atenţia că nu va accepta declaraţia actualului premier care încearcă să ne convingă că mar …

Integral pe www.agerpres.ro:
Federaţia Sanitas “somează” Guvernul să îşi respecte promisiunile făcute salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.