Drulă: Pe primul loc între priorităţile mele este operaţionalizarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere

Portivit Agerpres:

Operaţionalizarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) ocupă primul loc în priorităţile noului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care a făcut apel la toţi profesioniştii din domeniu, fie că lucrează la stat sau la privat, să ia parte la o “aventură frumoasă”, aceea de a transforma infrastructura României în următorii 10 ani.

“Pe primul loc între priorităţile mele este operaţionalizarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. Pe această cale fac un apel către profesioniştii care sunt şi în sistem şi cărora le spun de pe acum că găsesc un partener în mine, pentru că există oameni buni care lucrează la stat şi în administraţia publică, în ciuda a ceea ce se generalizează câteodată. Pe de altă parte, deschid apelul meu către cei care acum sunt în privat, fie pentru că au fost mai de mult în administraţia publică, fie pentru că încă nu au făcut acest pas, să ni se alăture într-un proiect, aş îndrăzni să zic 'o aventură frumoasă', aceea de a transforma infrastructura României, şi eu îl văd ca un proiect – dincolo de mandatul meu – îl văd ca pe un proiect pe 10 ani. Sper ca aceşti 10 ani – 2020/2030 – să rămână, dacă pot să fac o metaforă în poveşti, anii ăia în care România şi-a făcut autostrăzi. Au existat astfel de decade transformaţionale pe care le-au avut alte ţări din lumea asta: Portugalia, Malaezia şi multe alte ţări”, a declarat Cătălin Drulă, joi, la preluarea mandatului.

Potrivit acestuia, dincolo de finanţare, pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură este nevoie de capacitate instituţională, de profesionişti care să se asigure că investiţiile sunt finalizate la termen.

“Aşa cum spuneam, finanţare din fonduri europene, Planul de Redresare şi Rezilienţă al Uniunii Europene, dar dincolo de finanţare trebuie să avem capacitatea instituţională, oamenii profesionişti, experţii, managerii de proiect, inginerii, proiectanţii care să gestioneze aceste proiecte şi să se asigure că se livrează la timp”, a adăugat el.

În acest sens, Drulă a notat pe propria pagină de Facebook că în curând vor începe angajările la CNIR.

“Perioada următoare o să o dedic construcţiei de echipe. Avem nevoie să creştem capacitatea de a livra proiecte pentru România. Îmi doresc să convingem oameni capabili şi pasionaţi să facă pasul către administraţia publică şi în acelaşi timp profesioniştilor din administraţia actuală le spun că au partener în mine. Avem o oportunitate unică să dezvoltăm infrastructura în următorii ani, avem linii de finanţare solide, trebuie să construim şi capacitatea instituţională pentru managementul acestor proiecte. De aceea, vom operaţionaliza noua companie de investiţii rutiere care va gestiona proiectele mari de autostrăzi şi drumuri expres. Vor începe angajările în curând şi vor fi pe bune. Vreau să fie un loc unde inginerii, proiectanţii, managerii de proiect, experţii să fie mândri să lu …

Integral pe www.agerpres.ro:
Drulă: Pe primul loc între priorităţile mele este operaţionalizarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.