LIVE UPDATE VIDEO Preşedintele Iohannis a avut consultări cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea viitorului premier

Portivit Agerpres:

Preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări luni la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

 

UPDATE ORA 18.08 VIDEO Iohannis: Intenţionez să convoc noul Parlament pe 21 decembrie

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la Palatul Cotroceni, că într-o săptămână va convoca noul Parlament.

 

UPDATE ORA 18.07 VIDEO Iohannis: Nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, că încă nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

 

 

UPDATE ORA 17.38 Consultări la Cotroceni/Kelemen Hunor: N-ar trebui să trecem în 2021 cu guvernul interimar; nu susţinem un tehnocrat

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu ar trebui să intrăm în anul 2021 cu un guvern interimar, adăugând că, în acest sens, PNL şi USR PLUS trebuie să ajungă la o concluzie, pentru că reprezentanţii Uniunii “au fost cei mai flexibili” la masa negocierilor de până acum.

“E prima ţintă – să avem pe 23 (decembrie – n.r.) un guvern. Dacă nu reuşim, pe 26, 27. Înainte de 31 noi considerăm că trebuie să învestim noul guvern. (…) N-ar trebui să trecem în anul 2021 cu guvernul interimar. Noi mergem pe varianta PNL, trebuie să aibă dreptul de a desemna primul ministru şi trebuie să ajungem la o concluzie şi la un consens în coaliţie”, a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă.

 

UPDATE ORA 17.17 Consultări la Cotroceni/Kelemen Hunor despre traseismul politic:Dacă nu se poate interzice prin lege, ar trebui să amendăm Constituţia

 

Traseismul politic ar trebui interzis prin lege şi, dacă acest lucru nu este posibil, prin amendarea Constituţiei în acest sens, a declarat luni preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

UDMR a propus duminică, la consultările cu PNL şi USR PLUS, includerea neacceptării traseismului politic în viitorul acord al coaliţiei de guvernare, propunerea fiind acceptată.

 

UPDATE 16.48 Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă la ora 18,00

 

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, luni, la ora 18,00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

 

UPDATE 16.47 Consultări la Cotroceni/ Şoşoacă (AUR): Mi s-a spus că nu pot să intru fără mască – am arătat adeverinţa

 

Diana Şoşoacă, membră a delegaţiei AUR la consultările convocate luni de preşedintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, a declarat că nu a purtat la discuţii mască de protecţie sanitară, pentru că este bolnavă şi exceptată de la această măsură, fapt pe care l-a probat cu o adeverinţă pe care a prezentat-o la intrarea în Administraţia Prezidenţială.

 

UPDATE ORA 16.15 Consultări la Cotroceni/Kelemen Hunor: Cea mai bună formulă este o coaliţie PNL – USR PLUS – UDMR

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că cea mai bună formulă este o coaliţie guvernamentală şi parlamentară PNL – USR PLUS – UDMR.

 

UPDATE ORA 16.04 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu reprezentanţii minorităţilor naţionale

 

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, consultările cu reprezentanţii minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

 

Sursa foto: www.presidency.ro

Delegaţia este formată din Varujan Pambuccian, Ovidiu Ganţ, Dragoş Zisopol, Silviu Vexler şi Cătălin Manea.

 

 

UPDATE ORA 16.03 Consultări la Cotroceni/Cioloş: Între premier şi preşedinţia Camerei Deputaţilor e important să existe un echilibru

 

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a declarat că alianţa îşi doreşte o înţelegere bazată pe încredere, în vederea unei viitoare coaliţii de guvernare, dar şi că trebuie să existe un echilibru în ce priveşte deţinerea funcţiei de premier şi a celei de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Într-o declaraţie de presă susţinută, luni, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, Dacian Cioloş a subliniat că USR PLUS nu doreşte “nicio formulă în care PSD să fie implicat” în guvernare.

 

UPDATE ORA 15.11 Consultări la Cotroceni/Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia UDMR

 

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia UDMR în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

 

Sursa foto: www.presidency.ro

“V-am invitat din nou la consultări să-mi spuneţi cum vedeţi formarea unei majorităţi, cum progresează discuţiile pentru formarea unui Guvern sau orice alte probleme doriţi”, a spus Iohannis, în debutul consultărilor cu reprezentanţii UDMR.

 

 

UPDATE ORA 14.34 Consultări la Cotroceni/Orban: PNL propune ca preşedinţia Camerei să-i revină din motive întemeiate

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că PNL a hotărât să susţină ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de el din motive foarte bine întemeiate, ţinând cont de ponderea majorităţilor create şi de experienţa politică.

Orban a adăugat că liberalii doresc învestirea Guvernului cât mai repede, menţionând că, pe de altă parte, “formarea coaliţiilor se naşte într-un termen rezonabil”.

 

UPDATE ORA 14.31 Consultări la Cotroceni/ Barna: Suntem optimişti că există o şansă reală pentru o majoritate de centru-dreapta

 

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat luni că în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni alianţa este optimistă în ce priveşte şansele constituirii unei majorităţi de centru-dreapta stabile şi echilibrate.

 

UPDATE ORA 14.17 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia AUR

 

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

 

Sursa foto: www.presidency.ro

Consultările cu delegaţia AUR trebuiau să înceapă la ora 14,00.

 

 

UPDATE ORA 13.34 Consultări la Cotroceni/ Orban: Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD.

“Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ţinut în loc România 30 de ani, PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România”, a spus Orban la sediul PNL.

 

UPDATE ORA 13.31 Consultări la Cotroceni/ Orban: Am prezentat propunerile PNL – Cîţu premier, preşedinţia Camerei la liberali

 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru funcţia de premier, Florin Cîţu, şi că el a fost propus pentru a prelua şefia Camerei Deputaţilor.

“Am participat la consultările declanşate de preşedintele Klaus Iohannis. (…) I-am prezentat domnului preşedinte că PNL rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru dreapta care să poată să asigure dezvoltarea României, reformarea sistemelor publice şi saltul economic de care are nevoie. (…) I-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră pentru funcţia de premier este în persoana domnului Florin Cîţu. De asemenea, cealaltă componentă a mandatului, şi anume aceea ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Orban după consultări.

 

UPDATE ORA 13.05 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia USR PLUS

 

Sursa foto: www.presidency.ro

 

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia USR PLUS în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

 

“Tema este clară – o posibilă majoritate, un posibil Guvern, o posibilă negociere. Vă ascult cu mare atenţie”, a spus şeful statului în debutul discuţiilor.

 

Sursa foto: www.presidency.ro

 

UPDATE ORA 12.24 Consultări la Cotroceni/Ciolacu, despre discuţiile cu şeful statului: Am vorbit numai de varianta unui Guvern de uniune naţională

 

Sursa foto: www.presidency.ro

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că a propus, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, un Guvern de uniune naţională cu premier Alexandru Rafila.

Potrivit lui Ciolacu, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că propunerea PSD de premier în persoana lui Alexandru Rafila este una ''onorabilă”.

 

UPDATE ORA 12.05 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia PNL

 

Sursa foto: www.presidency.ro

 

Integral pe www.agerpres.ro:
LIVE UPDATE VIDEO Preşedintele Iohannis a avut consultări cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea viitorului premier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.