EANA cere finanţarea agenţiei de presă STA, într-o Scrisoare deschisă adresată premierului sloven

Portivit Agerpres:

Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA) a trimis o Scrisoare deschisă premierului Sloveniei, Janes Jansa, în care cere asigurarea imediată a finanţării pentru Agenţia naţională de presă din Slovenia (STA), alăturându-se astfel unui apel similar din partea comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic.

EANA îşi exprimă îngrijorarea şi consternarea cu privire la ultimele evoluţii din Slovenia cu privire la STA, membră a alianţei. Din păcate, agenţia s-a trezit într-o poziţie precară din cauza suspendării finanţării serviciului său public. Acest lucru pune în pericol continuarea funcţionării sale, precum şi însăşi existenţa sa, se spune în scrisoarea semnată de board-ul EANA şi de secretarul general al instituţiei, Alexandru Ion Giboi.

''Suntem siguri că sunteţi de acord cu noi atunci când subliniem importanţa libertăţii mass-media de la orice implicare politică. De asemenea, credem în democraţia totală şi deschisă care guvernează Slovenia, guvernul ţării şi acţiunile dumneavoastră în calitate de prim-ministru. În acest context, EANA se alătură apelului de ieri al comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, îndemnând Guvernul Republicii Slovenia să asigure imediat finanţarea pen …

Integral pe www.agerpres.ro:
EANA cere finanţarea agenţiei de presă STA, într-o Scrisoare deschisă adresată premierului sloven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.